در جنوب ایران در واقع سرزمینی وجود دارد پر از شگفتی که برای شناخت آن ها باید بارها تصمیم بگیرید به جزیره ها و شهرهای آن سفر کنید. هنگام جزیره کوچکی است که بی نهایت شگفتی و دیدنی در آن پنهان شده است. پیشنهاد ما این است که زمانی که شما به جزیره قشم رفتید هرگز این جزیره کوچک و دوست داشتنی را از یاد نبرید.
جزیره زیبای هنگام از مجموعه جزایر خلیجفارس در کنار جزیره قشم میباشد که شهرت ان به واسطه حضور دلفینها در آبهای نزدیک جزیره می باشد این جزیرهی کوچک در جنوب جزیرهی قشم واقع شده و فاصلهی آن تا شهر قشم در حدود 29 مایل دریایی می باشد.
روستای هنگام نو ساحلی شنی دارد که برای پهلو گرفتن قایقها مناسب می باشد تأسیسات اسکله، پاسگاه انتظامی، کارخانهی آبشیرینکن، دفتر پست و مدرسه در این روستا وجود دارد.
روستای هنگام قدیم نسبت به دو روستای دیگر کمجمعیتتر است ودر اکثر خانههایش کسی سکونت ندارد محلیان می گویند که اکثر ساکنین، به علت اختلافات قومی و درگیری با بخشی از ساکنین قشم،از جزیره به کشورهای عربی رفته اند.
یکی از شیرین ترین و دوست داشتی ترین بخش های سفر به جزیره هنگام هم دیدن محلی های این جزیره میباشد. مردمانی خونگرم و صمیمی با لباس هایی بسیار زیبا و رنگارنگ. خانم های این جزیره مانند بسیاری از خانم هایی که در بخش های دیگر جنوب ایران میباشند، دارای لباس های رنگی بلند با روبندهای خاصی هستند و معمولا صنایع دستی غالب این جزیره، صدف ها و متعلقات تزیینی ای که با آن ها می توان درست کرد را میفروشند که بازدید از هنرمندی های آن ها و خرید از آن ها بخشی سرگرم کننده در سفر به شمار میرود.
شغل اصلی اهالی روستای قدیم هنگام، ماهی گیری و بهویژه صید کوسه می باشد
بهترین زمان سفر به جزیره هنگام در هرمزگان
با توجه به این که جزیره هنگام جز مناطق خطه ی جنوبی ایران به شمار میرود، باید انتظار آب و هوای گرم و مرطوبی را از آن داشت. بهترین زمان برای سفر به این منطقه اواسط پاییز تا اواسط اردیبهشت میباشد چرا که در این زمان شرایط هوایی نسبتا متعادل است و اگر دوست داشته باشید که دلفین های این منطقه را تماشا کنید برنامه سفرتان را برای ماه های آذر و دی بچینید
جذابیت تماشا کردن شنای دلفینها
پاییز، دلفینها به نزدیکی هنگام می روند و تا اواسط اردیبهشت در همین منطقه ماندگارند. در اواسط
اگر از اسکلهی کندالو به سمت هنگام بروید میتوانید دستههای دلفین را تماشا کنید که در کنار هم بانظم خاصی در اب حرکت میکنند. از آب بیرون پریده ودر آب شرجه میزنند.
تماشای دستههای دلفین از نزدیک میتواند تجربهای منحصربهفرد در زندگیتان ایجاد کند.
ساحل درخشان و نقرهای
با نزدیک شدن شناور به جزیره هنگام، شنهای زیبا و براق ساحل مرجانی بسیار دیدنی می باشد..
در این ساحل ذراتی از نوعی کانیِ براق دیده میشود که در میان ماسهها قرار گرفته اند و جلوهای درخشان به ساحل بخشیده اند.
ساحل نقرهای هنگام از دیگر جاذبههای این سفر دریایی میباشد که میتواند جزیرهی هنگام را برای شما خاطره انگیز کند
در کنار ساحل هنگام جدید بازاری محلی وجود دارد و بوی ادویهی غذاهای محلی شما را به سمت این بازار می کشاند ؛ این بازار با مصالح بومی و محلی ساخته شده و در قدمبهقدم آن رنگ و بویی از سنتهای کهن جزیره به چشم می خورد.
در این بازار محلی صنایعدستی که با صدف تولید میشوند نیز ارائه میشود و درصورتیکه مایل باشید زنان محلی با حنا، طرحهایی از گل را بر دستانتان نقاشی میکنند
تأسیسات بندری انگلیسیها
به دلیل موقعیت مهم جغرافیایی این جزیره، انگلیسی به آن توجه ویژه ای شده است.
انگلیسیها در سال ۱۹۰۴ خط تلگرافی را از جاسک به هنگام ساختند. این جزیره به دلیل وجود سواحل عمیق و مناسب برای لنگر انداختن کشتیها، داشتن چاههای آب شیرین و همچنین به دلیل قرار گرفتن در منطقهای استراتژیک اهمیت بسیار داشته است..
سنگی در هیبت یک مادر و دختر
در نزدیکی روستای غیل که مابین هنگام قدیم و هنگام جدید است میتوانید سنگهایی را در هیبت دو انسان مشاهده کنید . مردم این روستا اعتقاد دارند که این سنگها مادر و دختری میباشند که در زمان قدیم از دست زورگویان زمانشان فرار کرده و برای نجات از چنگ تعقیبکنندگانشان دعا میکنند و از خدا کمک میخواهند بومیان اعتقاد دارند که خداوند آنها را تبدیل به سنگ کرد و به این وسیله آنها نجات پیدا کردند
پارک کروکدیل نوپک
پرورش کروکدیل یکی از انواع پرورش جانوران در جهان میباشد که همانند سایر پرورشها باهدف بهرهبرداری اقتصادی، همراه با حفظ محیطزیست انجام میشود.
در کشور ما نیز در سالهای اخیر، سازمانهای ذیربط نظیر شیلات، محیطزیست و دامپزشکی بررسیهای علمی و کارشناسی را انجام داده اند و. در این راستا، شرکت نوپک پس از پیگیری و طی مراحل بررسی کارشناسی از سازمانهای متولی امر و ناظر، مجوزهای لازم را جهت پرورش کروکدیل در جزیره هنگام را دریافت نموده است.
پارک نوپک اولین پارک در ایران میباشد که محیطی را برای پرورش کروکدیلها قرار داده و با توجه به شرایط اقلیمی منطقه، سعی دارد تا این جزیره را به یکی از قطبهای این صنعت جدید در کشور مبدل کند. در این پارک میتوانید از نزدیک کروکدیلهایی در اندازههای مختلف را مشاهده کنید که زیر آفتاب خوابیده یا در حال غوطه خوردن در آب میباشند
آکواریوم طبیعی خلیجفارس
در حوالی جزیره هنگام قسمتی است که با لقب آکواریوم طبیعی معروف است؛ در این محل میتوانید ماهیهای رنگارنگی را مشاهده کنید که بهصورت آزاد و رها در پهنهی آبی خلیجفارس در حال شنا می باشند. در این بخش از جزیره به دلیل وجود کلونیهای مرجانی آب دارای شفافیت بالایی میباشد و جانداران رنگارنگ دریایی بهراحتی قابلمشاهده می باشند
پیشنهاد میکنیم کمی خردهنان همراهتان ببرید و در آب بیندازید تا این موجودات رنگارنگ جستوخیز و حرکات جالبی را نشان دهند . البته در این میان نباید خرچنگها را فراموش کرد که بر روی صخرههایی که سر از آب بیرون آورده ، به اینسو و آنسو حرکت می کنند
لاکپشت پوزه عقابی
یکی از جانداران ارزشمندی که میتوان در هنگام مشاهده کرد ، لاکپشت پوزه عقابی می باشد که از نمونههای کمیاب و در حال انقراض لاکپشتها در جهان محسوب می شود..
این جاندار یکی از ۴ لاکپشت دریایی می باشد که در خلیجفارس یافت میشود و یکی از دو گونه لاکپشت دریایی است که سواحل ایران را برای تخمگذاری برمی گزیند . وزن میانگین لاکپشت پوزه عقابی بالغ حدود ۸۰ کیلوگرم بوده و طول آن میتواند به یک متر برسد. بیشترین زادآوری لاکپشتهای دریایی در ایران به اینگونه برمی گردد.
در سالهای اخیر اینگونه در جزایر «نَخیلو» و «امالکرم» در استان بوشهر و جزایر قشم، هندرابی، هنگام و هرمز در استان هرمزگان یافت شده است.
فصل تخم گذاری اینگونه از لاکپشتهای دریایی از اواسط اسفند آغازشده و تا اردیبهشتماه میباشد
جبیر، آهوی گریزپای جزیره هنگام
جِبیر یکی از انواع آهوهای بومی شبهقاره هند و ایران می باشد که در کشورهای هندوستان، پاکستان، افغانستان و ایران یافت شده و بیشتر در مناطق بیابانی و گرم زندگی میکند.
این جانور بسیار شبیه به آهو میباشد اما با اندازه ای به نسبت کوچکتر و بدنی ظریفتر و لاغرتر که برخلاف آهو که فقط جنس نر آن دارای شاخ است هر دو جنس نر و ماده جبیر شاخ دارند و گوشها و دم آنها نیز معمولاً از آهو بلندتر می باشد.
جبیر برای زندگی آب کمی میخواهد و همین مقدار کم را نیز از گیاهان دریافت میکند.
جزیره هنگام یکی از مناطقی می باشد که جبیر برای زندگی انتخاب میکند؛ اگر خیلی خوششانس هستید شاید بتوانید آنها را از نزدیک مشاهده کنید چراکه بهشدت از انسان فراریند و میتوانند با سرعت ۸۰ کیلومتر در ساعت بگریزند.
خاردم مصری
خاردم مصری نام خزندهای از خانواده سوسمار میباشد که اندازه جنس نر آن میتواند به ۷۶ سانتیمتر برسد اعراب بَدوی بهعنوان یک منبع تغذیه از گوشت این خزنده مصرف میکنند. امروز بهندرت از گوشت این جاندار استفاده میکنند ؛ اما از نظر اعراب چرم ساختهشده از پوست آن بسیار مرغوب میباشد.
امروزه تعداد خاردمهای مصری در جهان در حال کمتر شدن است و جزیره هنگام یکی از معدود زیستگاههای آنها محسوب می شود
ساحل جادویی هنگام در شب
پیشنهاد میکنیم که حتماً یکشب را در ساحل زیبای هنگام بمانید تا شبی شگفتانگیز را تماشا کنید. چراکه شبها ساحل جزیره هنگام چهرهای جادویی پیدا میکنند و آب در آن به رنگ آبی درخشان تبدیل میشود. چنین پدیدهای که در سواحل مالدیو و کالیفرنیا و دیگر نقاط دنیا هم اتفاق میفتد، ناشی از فیتوپلانگتونهای دریایی میباشد.
این آبزیان ریز، وقتی در شرایط ناآرام باشند از خود نور پخش میکنند و باعث میشوند که موجها و ماسههای ساحل نیز به شکلی درخشنده دیده شوند.
اقامت در جزیره هنگام
در جزیره هنگام هیچ اثری از هتل یا مهمانسرا نیست. اما نگران نباشید شما می توانید در خانه های محلی اهالی این منطقه اقامت چند روزه ای داشته باشید. دیگر گزینه برای اقامت در این جزیره کمپینگ میباشد. البته باید به اصول کمپینگ هم آگاه باشید
سوغات جزیره هنگام
مناطق جنوبی ایران از اقتصادی در شرایط چندان خوبی نیست به خصوص روستاها و شهرستان های دور افتاده از همین رو پیشنهاد ما این است که زمانی که به سمت این مناطق کشور رفتید ، به خرید صنایع دستی و تولیدات داخلی اهالی این مناطق اقدام کنید تا در حد توان چرخه را در حال حرکت حفظ کنید.
از جمله سوغاتی هایی که می توانید با سفر به جزیره هنگام بخرید زیورآلاتی که با صدف ها ساخته شده اند، موجودات تاکسیدرمی شده دریایی، ادویه جات و روغن محلی به ویژه روغن کوسه و … را در بازار هنگام خواهید یافت.
.